2014. február 14., péntek

Duna hullám





Hozzávalók:
 
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor(10 g)
2 evőkanál kakaó
1 kimagozott meggybefőtt.

Krém:

6 dl tej
2 vaníliás puding
20 dkg cukor
25 dkg vaj.


 Máz:

20 dkg porcukor
3 kanál tej
5 dkg vaj
3 kanál kakaó

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük,sorra hozzákeverjük a tojások sárgáját,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a 6 tojás felvert kemény habját.

A massza felét egy kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük.
A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az előző rétegre simítjuk.
Tetejére rárakjuk a meggyet,nem kell belenyomni, 26x36 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük,kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Pár csepp rum aromával ízesítjük.

Tetejét bevonjuk csokimázzal.

A tejet felforrósítjuk, beletesszük a porcukrot, kakaót, vajat jól kikeverjük és rásimítjuk a tésztára.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók