Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor(10 g)
2 evőkanál kakaó
1 kimagozott meggybefőtt.
Krém:
6 dl tej
2 vaníliás puding
20 dkg cukor
25 dkg vaj.
Máz:
20 dkg porcukor
3 kanál tej
5 dkg vaj
3 kanál kakaó
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük,sorra hozzákeverjük a tojások sárgáját,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a 6 tojás felvert kemény habját.
A massza felét egy kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük.
A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az előző rétegre simítjuk.
Tetejére rárakjuk a meggyet,nem kell belenyomni, 26x36 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük,kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Pár csepp rum aromával ízesítjük.
Tetejét bevonjuk csokimázzal.
A tejet felforrósítjuk, beletesszük a porcukrot, kakaót, vajat jól kikeverjük és rásimítjuk a tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése