2014. február 8., szombat

Croissan kifli



Hozzávalók :
75 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só.

Tölteléknek : finetti , csoki vagy mogyorókrém krém,rahat,bármilyen töltelék,virsli.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,és a tésztát összedolgozzuk.Nem kelesztjük.
Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.
7 tésztát megkenünk margarinnal,(egy margarint hét részre vágunk,szoba hőmérsékletűre melegítjük hogy kenhetőbb legyen )egymásra rakjuk és a nyolcadikkal beborítjuk.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.(minél vékonyabbra nyújtjuk annál szebbek lesznek a kiflik)
Aztán 32 fele vágjuk,átlósan ,negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.

Tölteléknek lehet édes vagy sós,én finettivel,raháttal és virslivel töltöttem.
A virslishez egy kis ketchupot nyomtam és ráillesztettem az egyszer hosszába aztán keresztbe vágott virsli darabkákat.

Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók