2014. február 18., kedd

Gyöngyi mákos tésztája


Hozzávalók :
 8 tojásfehérje
 20 dkg cukor
10 dkg őrölt mák
8 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
1 cs szalalkáli.

Krémhez :
8 tojássárgája
20 dkg cukor
3 evő kanál liszt
3 dl tej
1 vaj vagy margarin,
2 rumos kapucsínó,
4 cs kisméretű (4x3) cm keksz , egy 200 ml hulala tejszín.

8 tojásfehérjét,20 dkg cukorral habbá verjük,majd belekavarunk 10 dkg őrölt mákot,8 evőkanál kókuszreszeléket,3 evőkanál lisztet,és egy csomag ( 7 g )szalalkálit.
Ebből a masszából egy lapot sütünk 26x 36-os tepsiben.
A krémhez 8 tojássárgájából,20 dkg cukorból,3 evőkanál lisztből és 3 dl tejből krémet főzünk,majd belekeverjük a habosra kavart margarint is.A krém felét a tésztára kenjük és megrakjuk keksszel .A megmaradt krémbe 2 rumos kapucsínót teszünk,és a kekszre kenjük.
Egy 200 ml-es hulala tejszínt felverünk jó kemény habnak és rákenjük a tetejére,villával meghúzogatjuk,megszórjuk csokidarával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók