2014. február 5., szerda

Cseresznyés,krémes szelet


Hozzávalók :
 25 dkg rama margarin
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 cs.sütőpor
2 evőkanál kakaó
kevés tej
magozott meggy.

Krémhez :
4 dl tej
1 vaníliás puding
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
kókuszreszelék.

A margarint kikavarjuk a porcukorral,vaníliás cukorral,sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját,mindenikkel alaposan kikeverve,ezután hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet,annyi tejet kavarunk hozzá,hogy jó krémszerű masszát kapjunk ,végül hozzátesszük a tojások keményre felvert habját.

A massza felét kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük,a másik felébe belekavarjuk a kakaót és rásimítjuk a sárga tésztára.
Tetejét kirakjuk kimagozott cseresznyével .

Krémhez a pudingot 3 kanál cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A tejszínből egy kevésben feloldjuk a zselatint,a többit felverjük kemény habnak,lassanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a feloldott zselatint.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára és behintjük kókuszreszelékkel.

Tepsiméret 26x36 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók