2014. február 5., szerda
Cseresznyés,krémes szelet
Hozzávalók :
25 dkg rama margarin
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 cs.sütőpor
2 evőkanál kakaó
kevés tej
magozott meggy.
Krémhez :
4 dl tej
1 vaníliás puding
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
kókuszreszelék.
A margarint kikavarjuk a porcukorral,vaníliás cukorral,sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját,mindenikkel alaposan kikeverve,ezután hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet,annyi tejet kavarunk hozzá,hogy jó krémszerű masszát kapjunk ,végül hozzátesszük a tojások keményre felvert habját.
A massza felét kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük,a másik felébe belekavarjuk a kakaót és rásimítjuk a sárga tésztára.
Tetejét kirakjuk kimagozott cseresznyével .
Krémhez a pudingot 3 kanál cukorral megfőzzük és kihűtjük.
A tejszínből egy kevésben feloldjuk a zselatint,a többit felverjük kemény habnak,lassanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a feloldott zselatint.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára és behintjük kókuszreszelékkel.
Tepsiméret 26x36 cm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése