2014. február 5., szerda

Édes gomba


Hozzávalók :
Kalaphoz :
1/2 kg háztartási darált keksz
20 dkg porcukor
3 dkg kakaó
1 vanília cukor
2 és fél dl tej
1 rum aroma.

Szárához : annyi babapiskóta ahány fejet alakítunk (nekem 25 drb kellett)
kevés cukros tej
kókuszreszelék.

Krémhez :
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 vanília cukor.

Csokibevonathoz :1 tábla étcsokoládé,1 evőkanál olaj.

A kekszet a porcukorral,vaníliával,rummal,tejjel,kakaóval összegyúrjuk.Porcukorba mártott teaszűrőbe kinyomkodjuk,(minden darabnál porcukrozni kell a szűrőt). Elkészítjük a csokimázat,a kalapokat egyesével bevonjuk (én ecsettel kentem rá). Hűtőbe rakjuk .A vajat,porcukrot,vaníliás cukrot,tojássárgáját habosra keverjük.A babapiskótákat kettévágjuk,kettőt krémmel összeragasztunk,megkenjük cukros tejjel (ecsettel ),kókuszreszelékbe forgatjuk,és kevés krémmel a kalapjába ragasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók