2014. február 15., szombat

Keksz tekercses koszorú



Hozzávalók a keksztekercshez:
•250 g darált keksz
•100 g porcukor
•2 evőkanál kakaó
•1,25 dl kávé
•pár csepp rum aroma

Kókuszos massza:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet, kakaót, porcukrot, majd hozzáöntjük a kávét,rum aromát és jól összegyúrjuk.
Egy másik tálban a tojásfehérjét a porcukorral felverjük kemény habnak,hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Mindkét masszát kétfelé osztjuk. A kekszes massza felét, kókusszal megszórt alufólián, vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a kókuszos krém felét, és feltekerjük. Ugyanígy készítjük a másik tekercset is.

Elkészítjük a háromszínű püspökkenyér tésztáját:
Hozzávalók a sárga tésztához:

•5 tojás sárga
•6 evőkanál cukor
•3 evőkanál víz
•3 evőkanál olaj
•3 g sütőpor
•2 vaníliás cukor
•1 citrom reszelt héja
•6 evőkanál finomliszt

Fehér tésztához:

•5 tojásfehérje,
•6 evőkanál cukor,
•4 evőkanál finomliszt,
•3 g sütőpor.

Elkészítés: Az öt tojás sárgát a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, lassanként hozzácsepegtetve az olajat és a vizet. Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a lereszelt citromhéjat. Zsírozott, lisztel meghintett 26 cm átmérőjű koszorúformába, öntjük, tetejét beszitáljuk kakaóporral.
Középre ráhelyezzük az egyik keksztekercset, a másikkal pótoljuk, amennyi szükséges, hogy összeérjen a formában.(nekem nem kellett mindkettőt felhasználni,a másiknak csak fele kellett, mert vékonyra nyújtottam, hogy mutatósabb legyen)

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és rásimítjuk a sárga tésztára. 180 fokon szép arany barnára sütjük, még melegen bevonjuk citrommázzal.

Citrommáz: 25 dkg porcukrot kikeverünk annyi citromlével, hogy jó kenhető mázat kapjunk. A mázból kiveszünk egy kanállal, a többivel bevonjuk a süteményt, a kivett mázhoz kakaót keverünk, citromlével hígítva, és becsíkozzuk, a süti tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók