40 dkg liszt
10 dkg
porcukor
4 tojássárgája
25 dkg vaj
vagy margarin
1 csomag
sütőpor (10 g)
Töltelék:
40 dkg darált
dió
30 dkg
porcukor
4 tojásfehérje
Baracklekvár
Tetejére:
150 g ét csoki
2 evőkanál
olaj
Dióbél
Elkészítés:
A lisztet, sütőport és a porcukrot összekeverjük. Hozzátesszük a tojások
sárgáját és a vajjal rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.
Fóliába
csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez
a darált diót elkeverjük a porcukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk,
és belekeverjük a diós keveréket.
A tésztát
kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra,
majd 6 cm-es köröket vágunk ki, majd a kivajazott, lisztezett formákat
kibéleljük, a tésztát enyhén belenyomkodjuk, hogy legyen meg a kosárka formája.
Az aljára teszünk egy teáskanál lekvárt, és a töltelékkel háromnegyedéig
megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután
kihűltek kiszedjük a formákból, és a gőz felett megolvasztott, olajjal elkevert
csokiba mártjuk. Tetejükre helyezünk egy-egy fél diót, majd hideg helyre
tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
Ebből az
adagból 48 db kosárka lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése