2014. február 24., hétfő

Diós kosárkák




 Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt

10 dkg porcukor

4 tojássárgája

25 dkg vaj vagy margarin

1 csomag sütőpor (10 g)

 

Töltelék:

40 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 tojásfehérje

Baracklekvár


Tetejére:

150 g ét csoki

2 evőkanál olaj

Dióbél

 

Elkészítés:


A lisztet, sütőport és a porcukrot összekeverjük. Hozzátesszük a tojások sárgáját és a vajjal rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.

Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a darált diót elkeverjük a porcukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és belekeverjük a diós keveréket.

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd 6 cm-es köröket vágunk ki, majd a kivajazott, lisztezett formákat kibéleljük, a tésztát enyhén belenyomkodjuk, hogy legyen meg a kosárka formája. Az aljára teszünk egy teáskanál lekvárt, és a töltelékkel háromnegyedéig megtöltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek kiszedjük a formákból, és a gőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokiba mártjuk. Tetejükre helyezünk egy-egy fél diót, majd hideg helyre tesszük, hogy a csoki megdermedjen.

Ebből az adagból 48 db kosárka lesz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók