Hozzávalók:
8 tojásból piskóta, baracklekvár
Krém:
2 tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
250 g vaj
30 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
Tetejére:
Gyümölcsök
4 db torta zselé
Piskótához:
16 evő kanál cukrot meglocsolunk 8 evő kanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás
sárgáját és jó habosra kikeverjük. Hozzáteszünk 16 evő kanál lisztet és a 8
tojás keményre felvert habját. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön
össze. 26x38 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc
alatt megsütjük. Melegen cérnával kettőbe szeljük, és lekvárral megkenve
felcsavarjuk.
Elkészítjük a krémet
A 2 pudingport 6 dl tejben
megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukrokkal nagyon habosra kikeverjük, és
kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz
A piskótát ujjnyi vastagra felszeleteljük, kapcsos tortaformát helyezünk egy
tálcára, szorosan egymás mellé rakjuk a piskótákat, amíg megtelik a forma, majd
rákenjük a krémet, és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel. A tortazselét a
tasakon található leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára.
Hideg helyre tesszük, legalább két órára, majd tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése