2014. február 19., szerda

Gyümölcs torta



Gyümölcs torta
Hozzávalók : 8 tojásból piskóta , lekvár
Krém :
 2 tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
1vaj vagy margarin
30 dkg porcukor
Tetejére : Gyümölcsök
5 db torta zselé

Piskótához : 16 evő kanál cukrot meglocsolunk 8 evő kanál vízzel,hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. Hozzáteszünk 16 evő kanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.Előmelegített sütőben megsütjük.Melegen kettőbe vágjuk és lekvárral megkenve felcsavarjuk.
Elkészítjük a krémet : A 2 pudingport 6dl tejben megfőzzük,hűlni tesszük.
A margarint a porcukorral nagyon habosra kikavarjuk és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
A piskótát felszeleteljük olyan vastag szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni.
Rárakjuk a tálra,szorosan egymás mellé,rákenjük a krémet,és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel.Karton papírból csíkokat vágunk,szorosan a torta mellé rögzítjük hogy megtartja a torta zselét. (ha van kapcsos torta forma azt használjuk )A zselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók