2014. február 19., szerda

Gyümölcs torta


 


Hozzávalók:

8 tojásból piskóta, baracklekvár

Krém:

2 tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
250 g vaj
30 dkg porcukor
2 vaníliás cukor


Tetejére:
Gyümölcsök
4 db torta zselé


Piskótához:
16 evő kanál cukrot meglocsolunk 8 evő kanál vízzel, hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. Hozzáteszünk 16 evő kanál lisztet és a 8 tojás keményre felvert habját. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. 26x38 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Melegen cérnával kettőbe szeljük, és lekvárral megkenve felcsavarjuk.


Elkészítjük a krémet

 A 2 pudingport 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukrokkal nagyon habosra kikeverjük, és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz

A piskótát ujjnyi vastagra felszeleteljük, kapcsos tortaformát helyezünk egy tálcára, szorosan egymás mellé rakjuk a piskótákat, amíg megtelik a forma, majd rákenjük a krémet, és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel. A tortazselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára.

Hideg helyre tesszük, legalább két órára, majd tetszés szerint szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók