2014. február 20., csütörtök

Almás piskóta


Hozzávalók:
12 dkg vaj vagy 14 dkg margarin
6 tojás
30 dkg cukor
24 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Alma, keksz


Tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor.

Elkészítés:
A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral.
A vajat, vagy margarint habosra keverjük a cukorral, (amiből félreteszünk 2 kanállal a tojásfehérjék felveréséhez) sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel alaposan kikeverve. Végül hozzátesszük a vaníliás cukrot, ezután felváltva óvatosan belekeverjük több adagban a sütőporral elvegyített lisztet és a 2 evőkanál cukorral felvert kemény tojáshabot.
Ráöntjük az elkészített almára, és közepes tűznél megsütjük.

Deszkára borítjuk, és még melegen vízgőz fölött,2 tojásfehérjéből 2o dkg porcukorral vert kemény habbal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók