2014. február 20., csütörtök
Almás piskóta
Hozzávalók:
12 dkg vaj vagy 14 dkg margarin
6 tojás
30 dkg cukor
24 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Alma, keksz
Tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral.
A vajat, vagy margarint habosra keverjük a cukorral, (amiből félreteszünk 2 kanállal a tojásfehérjék felveréséhez) sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel alaposan kikeverve. Végül hozzátesszük a vaníliás cukrot, ezután felváltva óvatosan belekeverjük több adagban a sütőporral elvegyített lisztet és a 2 evőkanál cukorral felvert kemény tojáshabot.
Ráöntjük az elkészített almára, és közepes tűznél megsütjük.
Deszkára borítjuk, és még melegen vízgőz fölött,2 tojásfehérjéből 2o dkg porcukorral vert kemény habbal bevonjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése