2014. február 8., szombat

Indiáner




 Hozzávalók :
 6 db tojás
6 evőkanál víz
12 halmozott evőkanál porcukor
12 halmozott evőkanál liszt
1 sütőpor.

A tojások fehérjét felverjük kemény habnak,kanalanként hozzáadjuk a vizet és a porcukrot(1 kanál víz,2 kanál cukor)majd sorra a tojások sárgáját mindenikkel jól kikavarva,végül a sütőporral elvegyített lisztet.

Tepsibe sütőpapírt helyezünk,tetszés szerinti köröket rajzolunk a sütőpapírra,átfordítjuk a másik oldalára és a piskóta tésztából teszünk minden körre egyenlően,szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Minden második piskóta karikát belemártjuk vízgőzön felolvasztott csokoládéba,vagy csokimázba.Miután megszáradtak,5 dl tejszínt felverünk kemény habnak,a piskóta karikákat meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal kis halmokat nyomunk egy egy piskóta karikára és ráteszünk egy csokisat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók