2014. február 24., hétfő

Sonkás-sajtos kifli



Hozzávalók:

45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 db tojás
só,cukor.

Töltelék :kecsap,reszelt sajt,sonka

Elkészítés:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztőt. A lisztet összekeverem a hozzávalókkal , hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozom és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát ,cipókra felgyúrjuk,a darabokat sorra kinyújtjuk kerekre,minden lapot 8 részre vágunk,megkenjük kecsappal,megszórjuk reszelt sajttal,egy csíkra vágott sonkát teszünk a szélesebb részéhez és felcsavarjuk.
Felvert tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók