2014. február 24., hétfő
Sonkás-sajtos kifli
Hozzávalók:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 db tojás
só,cukor.
Töltelék :kecsap,reszelt sajt,sonka
Elkészítés:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztőt. A lisztet összekeverem a hozzávalókkal , hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozom és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát ,cipókra felgyúrjuk,a darabokat sorra kinyújtjuk kerekre,minden lapot 8 részre vágunk,megkenjük kecsappal,megszórjuk reszelt sajttal,egy csíkra vágott sonkát teszünk a szélesebb részéhez és felcsavarjuk.
Felvert tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése