2014. február 8., szombat

Mazsolás,rahátos kuglóf



Hozzávalók:
6 dkg vaj
3 tojás
4 halmozott evőkanál cukor
32 dkg liszt
5 dkg mazsola
3 kocka rahát,1 dkg élesztő
1 vizespohár tej
1 citrom reszelt héja
Vaníliás porcukor.

Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben.A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk az élesztőt,kis sót,a mazsolával elkevert lisztet,kis kockákra vágott rahátot,és a tojások keményre vert habját.Kivajazott,lisztezett kuglófformába öntjük,kétszeresére kelesztjük,és lassú tűznél jól átsütjük.(Tűpróba)Tálra borítva azon forrón vaníliás porcukorral beszitáljuk.

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók