2014. február 13., csütörtök

Kávés piskóta és kávékrém


Hozzávalók:

5 tojás
25 dkg cukor
1 dl erős feketekávé
17 dkg liszt ha nagyobbak a tojások még kell lisztet tenni.

25 dkg cukrot 1 dl kávéval megfőzünk sűrű szirupnak,a tojásfehérjékből kemény habot verünk,és a forró szirupot vékony sugárban belecsurgatjuk a habba,közben kihűlésig állandóan verjük,majd könnyedén egyenként belekeverjük a tojássárgákat és az átszitált lisztet.22 cm-es kerek formában megsütjük.

Kávékrém

3 tojás
30 g keményítő
25 dkg cukor
25 dkg vaj
5 evőkanál erős feketekávé
2 vaníliacukor.
A tojásokat a keményítővel,cukorral,vanília cukorral elhabarjuk,hozzáadjuk a kávét és sűrűre főzzük,kihűtjük,majd hozzávegyítjük a habosra kevert vajhoz.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Rozalia!

    Te hany fokon es hany perzig sutod a piskotadat a Te recepted szerint?
    Valaszodat elore is koszonom!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ildikó!

    Általában a piskótákat 180 fokon sütöm és attól függ hány tojásos, az itt megadott mennyiséget 30 percig de függ a sütőtől.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók