2014. február 20., csütörtök

Kedvenc kókuszkocka






Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg vaj vagy margarin
3 evő kanál tejföl
1 tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barna cukor (ha nincs,kristály cukor is jó )
35 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor.


A töltelékhez:

25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor,5 tojásfehérje


A mázhoz:
1 evőkanál rum ,20 dkg porcukor ,4 tojássárgája

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Tepsiméret: 26x36 cm.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat:
A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretek sütni és ismerkedni,mindíg valami újakkal.

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki, bevallom én is mai napig kutatok az újabb receptek után,mindig valami újat kipróbálni:)
    Sok sikert neked is!

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók