Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg vaj vagy margarin
3 evő kanál tejföl
1 tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barna cukor (ha nincs,kristály cukor is jó )
35 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor.
A töltelékhez:
25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor,5 tojásfehérje
A mázhoz:
1 evőkanál rum ,20 dkg porcukor ,4 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Tepsiméret: 26x36 cm.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat:
A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Én is nagyon szeretek sütni és ismerkedni,mindíg valami újakkal.
VálaszTörlésÖrülök neki, bevallom én is mai napig kutatok az újabb receptek után,mindig valami újat kipróbálni:)
VálaszTörlésSok sikert neked is!