2014. február 12., szerda

Mákos-gyümölcsos szelet



Hozzávalók a tésztához:
10 tojás
40 dkg cukor
fél csomag vaj vagy rama margarin
1 citrom
1 sütőpor
4 halmozott evőkanál liszt
40 dkg darált mák.

Krémhez:
2 tejszínes puding
20 dkg cukor,0,5 dl tej,25 dkg vaj vagy 1 rama margarin,1 citrom.

Tetejére:gyümölcsök,tortazselé.

A tojások sárgáját 20 dkg cukorral és a margarinnal,habzásig keverjük.Hozzátesszük a darált mákot a citrom levét és lereszelt héját,a sütőporral elkevert lisztet,és végül a 20 dkg cukorral felvert kemény tojáshabot.
Előmelegített sütőben 26x36 cm tepsiben megsütjük.

A krémhez a tejben a pudingot a cukorral megfőzzük,mikor langyosra hűlt kikeverjük a vajjal,ízesítjük egy citrom levével és lereszelt héjával.

A tésztát kettőbe vágjuk,a krémből elveszünk egy keveset a többit rákenjük az egyik lapra,rátesszük a másik lapot,kicsit megnyomogatjuk és rákenjük a félretett krémet.
A tetejét ízlés szerint berakjuk gyümölccsel, egy tortazselét feloldunk a tasakon található leírás szerint és ráöntjük a gyümölcsökre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók