2014. február 8., szombat

Almás krémes


Hozzávalók :
6 tojás
12 halmozott evő kanál cukor
6 kanál víz
12 halmozott.evő kanál liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó.

Töltelékhez: 1,50 kg alma,fahéj,cukor ha szükséges.

Krém :
 2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor.

Tetejére : 2 dl hulala tejszín vagy csoki máz.

A tepsibe zsírozott sütőpapírt teszünk,ráreszelünk annyi háztartási kekszet hogy jól ellepje az alját.
Erre tesszük a lereszelt almát (ha kemény az alma érdemes megdinsztelni )meghintjük fahéjjal ízesített cukorral.

A tojások fehérjét felverjük kemény habnak,lassanként hozzáadjuk a vizet meg a cukrot majd sorra a sárgákat,mindenikkel jól kikavarva.
Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet,óvatosan összeforgatjuk majd a tészta felét rátöltjük az almára.A másik felébe beletesszük a kakaót és rátöltjük a sárga tésztára.Szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.Mikor megsült lapítóra borítjuk úgy hogy az almás része kerüljön felül.

Elkészítjük a krémet : A pudingot a tejben megfőzzük majd ki hűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük,kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot,majd rákenjük az almára.

A hulalát felverjük kemény habnak és szépen rásimítjuk a krémre,de lehet csokimázzal is bevonni.

Kis időre hűtőbe tesszük,hogy szépen tudjuk szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók