2014. február 12., szerda

Kókuszos csiga




Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj, margarin vagy libazsír, vagy pedig 2-3 kanál olaj
reszelt citromhéj vagy vanília
Csipet só
3 evőkanál cukor
2,5-3 dl tej,
3 tojás sárgája.

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy vizespohár langyos tejjel és kelni hagyjuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi anyagot a zsiradék kivételével és annyi tejet hogy, megfelelő keménységű legyen.

Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot. Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, két részre osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével, felcsavarjuk és cérnával kb. 2,5 cm darabkákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól távol, mert még kelés közben megnőnek. Hagyjuk kelni, fél órát, utána 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.

Töltelék:

 3 tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverünk kemény habnak, hozzákeverünk 20 dkg kókuszreszeléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók