2014. február 12., szerda

Kókuszos csiga



Egyszerű kelt tésztát készítünk:
Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj, margarin vagy libazsír, vagy pedig 2-3 kanál olaj
reszelt citromhéj vagy vanília
1 kiskanál só(5g)
3 evőkanál cukor
tej, 1 egész tojás, és 1 tojás sárgája.

A lisztet mély tálba tesszük, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy vizespohár langyos tejjel és kelni hagyjuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi anyagot a zsiradék kivételével és annyi tejet hogy, megfelelő keménységű legyen. (kb. 2,5-3 dl)

Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot. Letakarva kétszeresére kelesztjük, lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra kinyújtjuk.

Töltelék:2 tojásfehérjét 2o dkg porcukorral felverünk kemény habnak, hozzákeverünk 15 dkg kókuszreszeléket és rákenjük a kinyújtott tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók