2014. február 23., vasárnap

Mézes sütemény



Hozzávalók:
40dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
6 evőkanál cukor
1 tojás
3 evőkanál tej
diónyi zsír,vagy vaj
Lekvár ,kókuszreszelék a díszítéshez

A zsírt, a tojást, a cukrot, a tejet, és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbonát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóra osztjuk és legalább fél órát, pihentetjük. Egyenként tepsi hátán, előmelegített sütőben 4 lapot sütünk.

Krém:
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
4 evőkanál búzadara

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, és a vaníliás cukrot.

Kakaómáz:
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
diónyi vaj vagy margarin.

A tejet felforrósítani, hozzátenni a porcukrot,kakaót,hozzákeverni a vajat,és addig keverni míg szép fényes lesz.

Összeállítás:
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot.
Megkenjük bőven lekvárral, rátesszük a következő lapot, rárakjuk a krém másik felét, és beborítjuk az utolsó lappal.
Bevonjuk kakaó mázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók