2014. február 13., csütörtök

Kijevi krémes


Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy rama,margarin
4 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
 fél csomag sütőpor (7 g).

Mindezeket összegyúrjuk,3 részre osztjuk,enyhén lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk,egyenként  tepsi hátára tesszük és a következő diós habbal megkenjük mind a 3 lapot,így sütjük meg.

Diós hab:
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre verjük és 25 dkg darált diót beleforgatunk.
Krém:
2 vanília pudingport 6 dl tejjel,felfőzünk,kihűtjük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kihabosítunk,hozzáadjuk a kihűlt pudingot,jól kikeverjük,ezzel a krémmel rakjuk össze a lapokat.
Nincsen a receptben,de hogy ünnepélyesebb legyen a tetejét én így csináltam.
Tetejére:2 tojásfehérje,2 kanál víz,14 kanál porcukorral gőz felett kikeverve, olvasztott csokival díszítve.
Másnap szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók