Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
4 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
Mindezeket összegyúrjuk,3 részre osztjuk,enyhén lisztezett 25x35 cm, sütőpapíron kinyújtjuk, egyenként tepsi hátára tesszük és a következő diós habbal megkenjük mind a 3 lapot,így sütjük meg.
Diós hab:
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre felverjük és 25 dkg darált diót beleforgatunk.
Krém:
2 vaníliás pudingport 6 dl tejjel,felfőzünk,kihűtjük.
25 dkg vajat 25 dkg porcukorral kihabosítunk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól kikeverjük, ezzel a krémmel rakjuk össze a lapokat.
Az első képen a tésztát vékonyan megkentem baracklekvárral, arra tettem a diós habot.
Az egyik lapra a hab tetejére vagdalt dióbelet szórtam, így sütöttem meg, hogy mutatósabb legyen, majd olvasztott csokival becsíkoztam.
A második képen 2 tojásfehérje, 2 kanál víz, 14 kanál porcukorral gőz felett kikeverve, olvasztott csokival díszítve.
Másnap szeleteljük.
GYONYORUEK, ISTEN ALDJA A KET KEZED MUNKAJAT !
VálaszTörlésNagy szeretettel fogadom ha .itt lehetek köszönöm szépen Julika Fenyvesi
VálaszTörlésDrága Rozi. Köszönöm ezt az ISTENI receptet! Ez volt az első Kijevi krémesem,már régóta nézegettem, de nem bántam meg ! Nagyon finom süti.! Köszönöm kis családom nevében is !
VálaszTörlésNagyon szívesen kedves Marika! Örülök, hogy elkészítetted,jó étvágyat kívánok hozzá! További jó sütögetést!
Törlés