2013. december 8., vasárnap

Fantasztikus sütemény

                                     
                  

Hozzávalók: a barna piskótához
 
.4 tojás
•4 evőkanál cukor
•2 evőkanál olaj
•4 evőkanál víz
•4 evőkanál liszt
•1 evőkanál kakaó

Fehér tésztához:
•6 tojásfehérje
•220 g cukor
•100 g vagdalt, pirított dió
•1 meggykompót
•200 ml liszt

Krémhez:
•6 tojássárgája
•200 g cukor
•300 ml tej
•1 vanília puding
•3 vaníliás cukor
•250 g vaj

Csoki máz a tetejére:
•160 g csoki
•20 g vaj
•50 ml tejszín

Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26x36 cm tepsiben megsütjük.

A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük

A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.

Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.

Összeállítás: kakaós piskóta – krém - fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, aztán szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.

10 megjegyzés:

  1. Szívből Gratulálok az elkészítéséhez!! Már nem vagyok fiatal, ezért már sokat sütöttem főztem, de ezen az oldalon nagyon sok nagyon jó receptet találok!! További sok sikert, és minden jót kívánok!! Üdv: Vőneki Erzsi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Erzsi!
    Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat,örülök,hogy idelátogatsz és találsz Neked megfelelő receptet,gyere máskor is,és mond el a véleményed,ha valamit elkészítesz!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Rozi!
    Már nagyon sok süteményt megsütöttem erről az oldalról, a családom nevében is köszönöm őket. Nagyon gyorsan elfogytak, ízletesek és finomak.
    Üdvözlettel,
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marika!

      Köszönöm szépen,örülök az ilyen visszajelzéseknek,kényeztesd is a családod finom süteményekkel továbbra is! Örülök,ha idelátogatsz! Üdv :)))

      Törlés
  4. a barna es a feher piskotaba nem kell sutopor ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam a piskótába sütőport tenni, magától is szépen feljön.

      Törlés
  5. Kedves Rozi megsutottem es valoban fantasztikus pikans erdekes suti mindenkinek izlett KOSZONJUK

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a visszajelzést,örülök, hogy ízlett,nálunk is nagy kedvenc.Nagyon szívesen!

      Törlés
  6. Kedves Rozi! Nem tudom, hogy sutod sutopor nélkul, mert nekem lapos marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen!

      Én nem szoktam a piskóta tésztába sütőport tenni, a piskóta sikere az alapos kidolgozáson és a jó minőségi liszten, persze a sütő is hordozza.Nem rontja el a tésztát ha sütőport teszel bele, ha az nélkül nem nő fel.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók