2014. január 13., hétfő

Sajtba tekert, cérna kolbászos kiflik




                                                  
Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•10 dkg vaj
•2 tojás sárga
•1 evőkanál cukor
•1 evőkanál só
•2,5 dkg friss élesztő
•2,5 dl tej
•10 db szendvics sajt
•Cérnakolbász

Tetejére: 1 felvert tojás, szezámmag.

Az élesztőt, 1 kanál cukorral, kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt a tészta deszkára borítjuk, lisztezés nélkül kinyújtjuk, 10 egyforma részre vágjuk. A cérnakolbászt a sajttal becsomagoljuk, a tészta szélére helyezzük, tésztarácsozóval bevágjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, még egy kevés ideig pihentetjük, 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára 25-30 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók