Hozzávalók:
Diós piskótához:
- 6 tojás
- 15 dg darált dió
- 30 dg porcukor
- 30 dkg liszt
- 2 evő kanálbaracklekvár
- 9 evő k. víz
- 1 sütőpor.
Krém:
·
2 vanília puding
por
·
30 dg porcukor
·
6 dl tej
·
30 dkg vaj vagy rama
margarin
·
24 db babapiskóta,
·
lehűtött feketekávé,
rum
A tojások sárgáját a cukorral lassan
hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikavarjuk, hozzákavarjuk a lekvárt,
sütőporral elkevert lisztet, diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert
tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiméret: 26x36 cm.
Elkészítjük a krémet: A vanília
pudingot 6dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat vagy margarint kikavarunk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel. Kockákra vágva tálaljuk.
A vajat vagy margarint kikavarunk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel. Kockákra vágva tálaljuk.
Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es hulala tejszínt kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk és tetejét ízlés szerint, díszítjük.
Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése