Hozzávalók:
Mákos lap
1 tojás
1,5 dl
tejföl
5 evőkanál
liszt
5 evőkanál
cukor
1 mokkás kanál
szódabikarbóna
5 evőkanál
darált mák
Kakaós lap:
Ugyanazok a
hozzávalók, csak mák helyett 5 evőkanál kakaópor kerül bele és 2-3 evőkanál tej.
Diós lap:
Ugyanazok a
hozzávalók, mint a mákos lapnál, csak mák helyett 5 evőkanál darált dió kerül
bele.
Krém:
1 liter tej
8 evőkanál
búzadara
2 csomag
vaníliás cukor
25 dkg
porcukor
25 dkg vaj
1 citrom
lereszelt héja és leve
Tetejére: 15
dkg étcsokoládé, fél dl tejszín
Elkészítés:
A mákos laphoz
a hozzávalókat kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt 30 x 30 cm tepsibe öntjük,
egyenlően elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt
megsütjük.
Ugyanígy
készítjük el a diós lapot és a kakaósat is.
A krémhez a
tejet felforraljuk, lassan beleszórjuk a búzadarát, kis lángon, folyamatosan
keverve 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, lefedve hagyjuk további 5 percet
pihenni, majd hagyjuk kihűlni.
A
szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, a cukrot
kanalanként adagolva hozzá, végül hozzákeverjük a lehűtött tejbegrízt,
belekeverjük a citrom levét és héját is.
Megtöltjük a
lapokat:
Alulra kerül,
a mákos lap rákenjük a krém felét, a krémre a kakaós lap, erre rákenjük a krém
másik felét, végül a dióssal beborítjuk.
Ráteszünk
egy tepsit és nehezékkel megnyomtatjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy szép
egyenletesek legyenek a lapok és a teteje is.
A csokoládét
a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk. Én fehér
csoki darabkákkal díszítettem, de ízlés szerint lehet díszíteni.
Micsoda színkavalkád, isteni lehet! <3
VálaszTörlésIgen,nagyon finom! Köszi.
VálaszTörlés