Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
Fél dl olaj
2 evőkanál tejföl
1 tojás + 1
tojássárgája
5 g só (1 teáskanál)
Tetejére: szezámmag
Virsli (kisebb méretű)
Elkészítés:
1 dl langyos tejbe felolvasztjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és
hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba szitáljuk, az olajon kívül a többi hozzávalóval, a
felfutott élesztővel összedolgozzuk, végül hozzáadjuk az olajt és jól
kidagasztjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta kétszeresére, emelkedik.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett munkalapon finoman átgyúrjuk, majd fél
cm-es vastagra kinyújtjuk, 2 cm csíkokra felvágjuk.
Minden tésztacsíkba egy virslit tekerünk (ha nagyobb a virsli 2 darabra elvágjuk,
majd félbevágjuk)
Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és
hagyjuk kicsit pihenni.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése