2014. január 23., csütörtök

Tésztában sült virsli


          

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 dl tej

2,5 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

Fél dl olaj

2 evőkanál tejföl

1 tojás + 1 tojássárgája

5 g só (1 teáskanál)

Tetejére: szezámmag

Virsli (kisebb méretű)


Elkészítés:

 

1 dl langyos tejbe felolvasztjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

A lisztet tálba szitáljuk, az olajon kívül a többi hozzávalóval, a felfutott élesztővel összedolgozzuk, végül hozzáadjuk az olajt és jól kidagasztjuk. Letakarva hagyjuk kelni, amíg a tészta kétszeresére, emelkedik.

A megkelt tésztát, enyhén lisztezett munkalapon finoman átgyúrjuk, majd fél cm-es vastagra kinyújtjuk, 2 cm csíkokra felvágjuk.

Minden tésztacsíkba egy virslit tekerünk (ha nagyobb a virsli 2 darabra elvágjuk, majd félbevágjuk)

Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és hagyjuk kicsit pihenni.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók