2014. január 23., csütörtök

Non plusz ultra


                                                                 
Hozzávalók:
28dkg liszt
25 dkg rama margarin
3 tojássárgája
1 vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor.

Hab: 3 tojásfehérje
        28 dkg porcukor
        1 kiskanál ecet vagy citromlé.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk, kis kerek formával kivagdaljuk, és tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjét a cukorral és ecettel felverjük nagyon kemény habnak, és minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
Lassú tűznél, vigyázva, hogy a hab ne égjen meg, szép világosra sütjük.
A tepsiből széles késsel szedjük ki és párosával, finom lekvárral összeragasztjuk.

Egy másik változata, a tésztakorongokra egy kis kemény lekvárt teszünk és kinyomócsővel körbenyomjuk a habbal,tovább ugyanúgy járunk el mint az előző receptnél.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók