2014. január 21., kedd

Gesztenye kocka

                               


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
12 evőkanál cukor
1 dl étolaj
6 evőkanál hideg víz
12 evőkanál liszt
1 csipet só
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, lassanként hozzácsepegtetjük az étolajat és a vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval és az átszitált kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre vert habját.
180 fokra előmelegített sütőben 26x36 cm-es tepsiben megsütjük

Krém:
2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej, rum.

A cukrot a vajjal jól kihabosítjuk, hozzátesszük a gesztenyemasszát, jól összedolgozzuk, pár csepp rummal ízesítjük. A vaníliás pudingport a tejben megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez és rákenjük a kihűlt tésztára.

A krém tetejére 2 dl tejszínt felverünk és rásimítjuk a gesztenyekrémre.
Vagy 1 csomag tejszínhabport felverni a tasakon levő leírás szerint, hozzátenni 1 habfixáló port, jól kikeverni és rákenni a gesztenyekrémre.
Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók