Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál hideg víz
12 evőkanál liszt
1 csipet só
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük, lassanként
hozzácsepegtetjük az étolajat és a vizet, és habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral,
1 csipet sóval és az átszitált kakaóval elkevert lisztet. Végül óvatosan
hozzákeverjük a tojások keményre vert habját.
180 fokra előmelegített sütőben 26x36 cm-es tepsiben
megsütjük
Krém:
2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 vaníliás pudingpor
A cukrot a vajjal jól kihabosítjuk, hozzátesszük a
gesztenyemasszát, jól összedolgozzuk, pár csepp rummal ízesítjük. A vaníliás
pudingport a tejben megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez és
rákenjük a kihűlt tésztára.
A krém tetejére 2
dl tejszínt felverünk és rásimítjuk a gesztenyekrémre.
Vagy 1 csomag tejszínhabport felverni a tasakon levő leírás
szerint, hozzátenni 1 habfixáló port, jól kikeverni és rákenni a
gesztenyekrémre.
Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése