Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
5 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás,1 sárgája
1 fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor.
A töltelékhez:
8-8 halmozott evőkanál darált mák és porcukor
1 vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
fahéj és annyi tej,hogy jó kenhető legyen a töltelék.
Az élesztőt felfuttatjuk kb.1 dl cukros tejben.
Majd a tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát készítünk.
Jól kidagasztjuk, lisztel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett lapon 30x40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, koszorúba hajtjuk,2 ujjnyi vastagon bevagdossuk, az így kapott szeleteket kifordítjuk.
Majd a tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát készítünk.
Jól kidagasztjuk, lisztel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett lapon 30x40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, koszorúba hajtjuk,2 ujjnyi vastagon bevagdossuk, az így kapott szeleteket kifordítjuk.
Felvert tojással lekenjük,kis időt még kelesztjük,majd180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük .
Sütés után lekenjük cukros vízzel, picit visszatesszük a sütőbe.
Sütés után lekenjük cukros vízzel, picit visszatesszük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése