2014. február 13., csütörtök

Mákvirág kalács



Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
5 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás,1 sárgája
1 fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor.

A töltelékhez:
8-8 halmozott evőkanál darált mák és porcukor
1 vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
fahéj és annyi tej,hogy jó kenhető legyen a töltelék. 

Az élesztőt felfuttatjuk kb.1 dl cukros tejben.
Majd a tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát készítünk.
Jól kidagasztjuk, lisztel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett lapon 30x40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk.
Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, koszorúba hajtjuk,2 ujjnyi vastagon bevagdossuk, az így kapott szeleteket kifordítjuk.

 Felvert tojással lekenjük,kis időt még kelesztjük,majd180 fokra előmelegített  sütőben szép  pirosra megsütjük .
Sütés után lekenjük cukros vízzel, picit visszatesszük a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók