2014. február 9., vasárnap

Habkönnyű sóskifli


Recept a sütigyártól
Hozzávalók:

700 g liszt
2 db tojás
1 pohár kefir
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
40 g élesztő.

200 g Rama
30 g só.

Töltelék:sonka és sajtszeletek,kecsap.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk . 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarin krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal,Sodrófával még kicsit megnyújtjuk, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben megsütjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel,lekvárral is.

Én megkentem kecsappal,vékony szelet sonkát és sajtot tettem egymásra és úgy tekertem fel.

2 megjegyzés:

  1. Uhhh ezt a finomságot muszáj lesz kipróbálnom! NAgyon csábító :)

    VálaszTörlés
  2. Millye!
    Ajánlom is a kipróbálásra,nagyon finom könnyű kifli,várom a véleményed,hogy tetszett:))).

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók