2020. január 12., vasárnap

Rahátos kifli




Hozzávalók:

70 dkg liszt
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg zsír vagy fele zsír fele margarin
1 evőkanál cukor
2 tojás

Töltelék: rahát

A cukrot 1 dl langyos tejben elolvasztjuk, hozzátesszük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba szitáljuk, és a zsírral alaposan elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a zsíros liszthez, hozzátesszük a 2 egész tojást, sót a megmaradt tejet és jól összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, kitesszük munkalapra, finoman átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk, mindeniket gömb alakúra formáljuk, majd vékonyra kinyújtjuk, minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik. ( Én kb. 30 cm nyújtottam) A kör alakú tésztát 12 darab háromszögre vágjuk fel. A háromszögek szélesebb végére tesszük a csíkokra vágott rahátot, majd óvatosan feltekerjük. 



Tepsire rakjuk, majd 170 fokon szép világosra megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ebből az adagból 96 db kifli lesz.



2020. január 11., szombat

Szülinapra. Diós torta




Diós torta. A diós piskóta receptje itt: Diós piskóta

Diókrém receptje itt:Diókrém Ehhez a tortához elég volt egy adag krém, tehát a megadott mennyiséget feleztem.


2020. január 8., szerda

2020. január 1., szerda

Kókuszkocka - Lamington szelet






Hozzávalók:

350 g liszt
1 sütőpor (10 g)
600 ml tej
200 g cukor
200 g vaj
3 vaníliás cukor
3 tojás
Csipet só

300 g csoki
150 – 200 g kókuszreszelék
Rum

Egy tálban habosra kikeverjük a szoba-hőmérsékletű vajat, a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindenikkel alaposan elkeverve majd a liszt felét és összedolgozzuk. Kimérünk 125 g tejet, hozzákeverjük a tésztához. Hozzáadjuk a liszt másik felét, amiben elkevertük a sütőport, és még 125 g tejet. Az egészet összedolgozzuk, majd egy 25 x 35 cm, sütőpapírral bélelt formába öntjük, szépen elsimítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a lap egyenlő kockára vágjuk. Én 4 x 4 darabkákra vágtam.

Elkészítjük a glazúrt:
Egy tálba tesszük a darabosra vágott csokit, hozzáadunk 350 g felforrósított tejet és addig kevergetjük, amíg az egész csoki elolvad, akkor ízlés szerint rummal ízesítjük.
A tésztakockákat villára szúrva belemártogatjuk a csokiba, lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk kókuszreszelékbe, így folytatjuk, amíg az összes tésztát bevontuk.

Még van egy Kókusz kocka receptem, annak mézes a tésztája és  házilag készített mázba van forgatva, nem csokiba.
Receptjét ezen  a linken találod. Kókusz kocka


Boldog Új Évet 2020




Sikerekben és egészségben gazdag Boldog Új Évet kívánok minden kedves olvasómnak!

Köszönöm, hogy idelátogattok, és még receptet is kipróbáltok! Szeretettel várlak az Új esztendőben, és kérlek jelezzétek sütéseitek, örömmel olvasom!
Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók