Hozzávalók:
5
tojásfehérje
80 g cukor
50 ml tej
50 ml étolaj
1 vaníliás
cukor
150 g liszt
8 g sütőpor
5
tojássárgája
80 g cukor
60 ml tej
50 ml étolaj
1 vaníliás
cukor
150 g liszt
8 g sütőpor
Kakaó a
szóráshoz
Elkészítés:
Bekapcsoljuk
a sütőt 180 fokra.
A tojásokat
szétválasztjuk, két tálba tesszük. Kimérjük a hozzávalókat. Az étolajat és a
tejet egyszeri használatos pohárba mérjük.
A tojás sárgákat
a cukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, lassanként hozzákeverjük
az olajas tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Félretesszük, amíg
elkészítjük a fehér tésztát.
A
tojásfehérjéket a cukorral és vaníliás cukorral felverjük kemény habnak, mint
az előző tésztánál lassanként hozzákeverjük az étolajas tejet végül a
sütőporral elkevert lisztet.
Egy 24-26
cm-s formát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk liszttel.
Öntsük bele a tojássárgás tészta felét, az
egész felületét szitáljuk be kakaóporral, majd rakjuk rá a tojásfehérjés tészta
felét, ezt is szórjuk meg kakaóval, ismételjük meg a műveletet a megmaradt
tésztákkal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40- 45 percre. Süssük
tűpróbáig. Amikor megsült, kivesszük a formából és rácsra tesszük kihűlni.
Porcukorral beszitáljuk és szeleteljük.
Megjegyzés:
A tésztát lehet ízesíteni narancs vagy citromhéjjal, én nem tettem, mert épp
nem volt itthon.