Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalalkáli
1 citrom reszelt héja.
Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:
Vagdalt dióbél.
Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva 26 x 36 cm-s tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A
krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat
habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás
cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
Másnap rombusz alakúra szeleteljük.
csodásan néz ki
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsiiii,az íze is nagyon finom.
TörlésKedves Rozi! Egy kis segítséget kérnék ehhez a hófehérke süteményhez. Sikerült megsütni, nagyon finom is, egy bajom volt csak vele, nagyon nehezen lehetett nyújtani, egyszerűen csak ugrott össze a tészta, hiába próbáltam volna nagyobbra nyújtani, hogy vékonyabbak legyenek a lapok. Szerinted mi lehetett a gond? Köszi, Ági
VálaszTörlésKedves Ági!
TörlésBocsi, hogy most válaszolok, most vettem észre a beírásod, gondolom, hogy keményebb volt a tészta, olyankor tegyél még egy kis tejet hozzá, amíg jó rugalmas, de könnyen nyújtható lesz.
Nagyon nagyon finom ! Köszönöm a receptet !
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek, jó sütögetést kívánok a továbbiakban!
TörlésKöszönöm,Rozika! Megvolt nekem ez a recept,de elkevertem,most nagyon örülök, hogy megtaláltalak,ez az igazi,Hófehérke! Köszi, Zsuzsi
VálaszTörlésÖrülök hogy, idelátogattál és megtaláltad a számodra megfelelő receptet.Köszönöm a visszajelzést:)
TörlésMekkorára kell nyújtani a tésztát
VálaszTörlésKedves Rozi!
VálaszTörlésGyönyörűek a lakodalmas sütik!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az ilyen szalakális és mézes lapokat megsüthetem e több nappal korábban? Nem lesz bajuk? Betölteni fogyasztás előtti napon elég?
Köszönettel: Vali
Köszönöm szépen! Igen, a lapokat meg lehet sütni pár nappal hamarabb is, én szoktam hagyni legalább 12 órát betöltés után, hogy puhuljanak meg a lapok.
TörlésMegsütöttem, és nagyon finom, mindenki szereti.
VálaszTörlésHány fokon süthetem a lapokat?
VálaszTörlés180 fokon, 8 perc, függ a sütőtől, amikor a széle kezd pirulni ki kell venni, hogy maradjon szép világos a lap.
Törlés