2014. február 18., kedd

Hófehérke sütemény

                                                     Itt fehér csokival bevonva.




Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalalkáli
1 citrom reszelt héja.

Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.

Tetejére:
Vagdalt dióbél.

Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva 26 x 36 cm-s tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

Másnap rombusz alakúra szeleteljük.

14 megjegyzés:

  1. Kedves Rozi! Egy kis segítséget kérnék ehhez a hófehérke süteményhez. Sikerült megsütni, nagyon finom is, egy bajom volt csak vele, nagyon nehezen lehetett nyújtani, egyszerűen csak ugrott össze a tészta, hiába próbáltam volna nagyobbra nyújtani, hogy vékonyabbak legyenek a lapok. Szerinted mi lehetett a gond? Köszi, Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági!
      Bocsi, hogy most válaszolok, most vettem észre a beírásod, gondolom, hogy keményebb volt a tészta, olyankor tegyél még egy kis tejet hozzá, amíg jó rugalmas, de könnyen nyújtható lesz.

      Törlés
  2. Nagyon nagyon finom ! Köszönöm a receptet !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek, jó sütögetést kívánok a továbbiakban!

      Törlés
  3. Köszönöm,Rozika! Megvolt nekem ez a recept,de elkevertem,most nagyon örülök, hogy megtaláltalak,ez az igazi,Hófehérke! Köszi, Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy, idelátogattál és megtaláltad a számodra megfelelő receptet.Köszönöm a visszajelzést:)

      Törlés
  4. Kedves Rozi!
    Gyönyörűek a lakodalmas sütik!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy az ilyen szalakális és mézes lapokat megsüthetem e több nappal korábban? Nem lesz bajuk? Betölteni fogyasztás előtti napon elég?
    Köszönettel: Vali

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Igen, a lapokat meg lehet sütni pár nappal hamarabb is, én szoktam hagyni legalább 12 órát betöltés után, hogy puhuljanak meg a lapok.

      Törlés
  5. Megsütöttem, és nagyon finom, mindenki szereti.

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. 180 fokon, 8 perc, függ a sütőtől, amikor a széle kezd pirulni ki kell venni, hogy maradjon szép világos a lap.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók