2023. június 30., péntek

Diós-meggyes kosárkák

 





Hozzávalók a tésztához:


40 dkg liszt

10 dkg porcukor

4 tojássárgája

25 dkg vaj vagy margarin

2 vaníliás cukor

1 csomag sütőpor (10 g)

 

Töltelék:

40 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 tojásfehérje

Baracklekvár

Meggyszemek kb. 48 db, lehet befőtt is


Tetejére:

150 g étcsoki

2 evőkanál olaj

Fondant virágok


Elkészítés:

A lisztet, sütőport és a porcukrot összekeverjük. Hozzátesszük a tojások sárgáját és a vajjal rugalmas állagú tésztává gyúrunk.

Fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a darált diót elkeverjük a porcukorral. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és belekeverjük a diós keveréket.

A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, majd 6 cm-s köröket vágunk ki, majd a formákat kibéleljük, (nem kell kikenni) a tésztát enyhén belenyomkodjuk, hogy legyen meg a kosárka formája. Az aljára teszünk egy kevés morzsát, rá egy teáskanál lekvárt, és egy szem meggyet. A tölteléket habzsákba szedjük, és a kosárkákat a tészta háromnegyedéig megtöltjük. 


170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek kiszedjük a formákból, és a gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokiba mártjuk. Mielőtt a csoki megkötne ráteszünk egy fondantból készült kis virágot, majd hideg helyre tesszük, hogy a csoki megdermedjen.

Ebből az adagból 48 db kosárka lesz.

 

2023. június 20., kedd

Süssünk szívvel-lélekkel

 


Mindannyiunkban megvan mindaz, amire szükségünk lehet egy álom valóra váltásához.

Kemény küzdelemmel, pár év lelkes munkájával végre sikerült a blogon közzétett receptjeimet egy csokorba gyűjteni és könyv formájában megjelentetni, aminek címe:

SÜSSÜNK SZÍVVEL-LÉLEKKEL, ami 415 oldalas és tartalmaz:

Édes sütemények

Kalácsok, élesztős kelt tészták

Kevert tészták

Kuglófok-koszorúk

Leveles tészták

Linzerek

Muffinok

Palacsinták

Piték

Püspökkenyerek

Sós sütemények

Mézeskalács

Torták-piskóták


Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók