Hozzávalók:
50 dkg
finomliszt
2,5-3 dl tej
20 g élesztő
3 evőkanál
cukor
5 dkg vaj (szobahőmérséklettű)
2 evőkanál
kakaó
3
tojássárgája
Csipet só (5g)
Töltelék:
3
tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához 100 ml langyos tejben egy kávéskanál cukorral
felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót dagasztótálba mérjük, hozzáöntjük a
felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel szép sima rugalmas tésztát
dagasztunk.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket:
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak,
hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Miután megkelt a tészta enyhén lisztezett deszkán
finoman átgyúrjuk, két részre vágjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és
megkenjük a töltelék felével. Felcsavarjuk és cérnával kb. 2,5 cm-es darabkákra
vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól
távol, mert kelés közben megnőnek. Hagyjuk kelni fél órát, majd 180 fokra
előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.