Hozzávalók:
Sárga piskótához:
6 tojás
12 kanál cukor
12 kanál liszt
Barna piskótához:
3 tojás
6 kanál cukor
4 kanál liszt
2 kanál kakaó
Krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
200 g
kétszínű mogyorókrém
2 dl tejszín
2 kanál rum
Tetejére: olvasztott csoki
A sárga piskótához a tojásfehérjéket a cukorral, felverjük kemény
habnak, egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az átszitált lisztet.
180 fokra előmelegített sütőben 26x36 cm-es tepsiben, megsütjük.
A barna piskótát ugyanígy készítjük, végül hozzáadjuk az
átszitált kakaót, ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát.
A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, kanalanként
hozzákeverjük a mogyorókrémet, hozzáadjuk a rumot, majd a felvert tejszínnel
összeforgatjuk.
Összeállítjuk: A sárga piskótát kettészeljük, az egyik lapot
tálcára tesszük, rákenjük a krém egyharmadát, szépen elsimítjuk, rátesszük a
barna piskótát, újra krém, rá a másik sárga piskótalap és azt is megkenjük
krémmel. Olvasztott csokival megcsíkozzuk.