Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
25 dkg vaj
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
1 nagyobb citrom lereszelt héjának fele
10 dkg cukor
1 dl
tejföl
1 halmozott evőkanál kakaó
Töltelékhez:
70 dkg orda
2 tojás sárgája
A fél citrom reszelt héja
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
2 tojás keményre felvert habja
1 meggybefőtt
Búzadara
1 tojás a lekenéshez
A tésztához a hozzávalókat simára
összedolgozzuk, két részre vesszük, az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaót, pihentetjük,
amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a tojások fehérjét
felverjük kemény habnak, az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a többi
hozzávalókat, simára eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A kakaós tésztát kinyújtjuk,
tepsibe tesszük 26x36 cm, meghintjük búzadarával, rásimítjuk a tölteléket,
rárakjuk az előzőleg lecsepegtetett meggyszemeket, rátesszük a másik kinyújtott
lapot, megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 40 percet, sütjük.