Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
2 egész tojás
1 dl tejföl
Csipet só (5 g)
1 citrom lereszelt héja
Töltelékhez:
1 kg kimagozott cseresznye
2 tasak vaníliás pudingpor
3 dl víz
15 dkg cukor
Először elkészítjük a tölteléket, hogy hűljön, amíg a
tésztával dolgozunk.
A cseresznyét és a cukrot főzzük fel egy fazékban, majd a
vaníliás pudingporokat elkeverjük a vízzel és a cseresznyéhez adjuk. Főzzük
sűrűre az egészet.
A tésztához, egy tálba kimérjük a hozzávalókat, kézzel vagy
robotgéppel összegyúrjuk.
Lisztezett deszkára tesszük, kicsit átgyúrjuk, majd egy
negyed részt levágunk a díszítéshez.
A többi tésztát átgyúrjuk, 26x36
cm- nagyságúra kinyújtjuk és nyújtófa segítségével tepsibe helyezzük.
Meghintjük búzadarával, rárakjuk a tölteléket, szépen elsimítjuk,
és tetszés szerint berácsozzuk, díszítjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Forrón
beszitáljuk porcukorral és kihűtve szeleteljük.