Ezzel a
süteménnyel a You Tube csatornán találkoztam, nagyon megtetszett és elhatároztam, hogy
elkészítem. Amikor komolyabban megnéztem a receptet, vettem észre, hogy az itt
leírt hozzávalókból csak nyolc szelet sütemény volt, ugyanis egy lapot sütött a
hölgy, és azt vágta három részre. Tehát három lap volt megtöltve a krémmel. Mivel
nekem több kellett volna, dupláztam a hozzávalókat, két lapot sütöttem és két
részre vágtam, így lett négy lapom, kicsit magasabb a süteményem, de a célomnak
megfelelően pont ez kellett.
Hozzávalók a
lapokhoz
6
tojásfehérje
90 g cukor
90 g liszt
Fél tasak
sütőpor
120 g étcsokoládé
Csipet só
Krém:
6 tojás
sárga
100 g cukor
500 ml tej
50 g
keményítő
1 vaníliás
cukor
100 g vaj
Lapok
meglocsolásához:
100 ml víz
100 g cukor
Ízesíteni
rum
Ezeket a hozzávalókat összefőzzük és kihűtjük.
Máz:
60 g csoki
30 ml tej
30 g vaj
Elkészítés:
A
tojásfehérjét a cukorral, sóval felverjük kemény habnak, hozzátesszük a sütőporral
elkevert lisztet és a reszelt csokoládét, óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne
törjön össze.
31x38 cm-es tepsibe
sütőpapírt teszünk, beletesszük a masszát és szép egyenlően elsimítjuk.
180 fokra
előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a
tojás sárgákat, cukrot keményítőt, vaníliás cukrot, a tejjel simára elkeverjük,
majd sűrű krémnek megfőzzük. Kihűtjük.
A vajat jó
habosra kikeverjük majd lassanként adagolva a pudingos krémhez keverjük.
A krémből
kiveszünk egy keveset, a süteményszeletek tetejére, díszítésként használjuk. A
megmaradt krémet négy részre osztjuk.
Összeállítjuk
a süteményt:
A lapokat
két részre vágjuk. Egy lapot tálcára teszünk, megkenjük sziruppal, rárakunk,
egy adag krémet szépen elsimítjuk, így folytatjuk, amíg a lapok és a krém is
elfogy. Hideg helyre tesszük legalább egy órát.
Elkészítjük a
mázat:
A csokoládét
kis kockákra törjük, tálba rakjuk. A tejet a vajjal felforrósítjuk, és a
csokoládéra öntjük. Addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, majd langyosra
hűtjük. Ráöntjük a sütemény tetejére, szépen elsimítjuk. Hideg helyre tesszük,
amíg a csokoládé megdermed, majd bejelöljük ízlés szerinti szeletekre.
A félretett
krémhez kakaót keverünk, habzsákba szedjük és a kijelölt szeletekre egy-egy
rózsát nyomunk, majd fehér csokoládéból, krumpli hámozóval csíkokat vágunk.