Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
3,5 dl tej
2,5 dkg
élesztő
3 evőkanál
cukor
6 g vaj
6 g só
2 tojás sárgája
2 tojás sárgája
1 citrom
reszelt héja
Töltelékhez:
Olvasztott
vaj, cukor, fahéj
A lisztet
tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt,
felöntjük langyos cukros tejjel, hagyjuk felfutni.
Miután az
élesztő felfutott a többi hozzávalóval szép sima tésztát dagasztunk, kelni
tesszük.
Mikor a
tészta duplájára emelkedett, körülbelül 10 dkg-os darabokra vágjuk, gombócokká
formázzuk. Ezután egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott
vajjal, megszórjuk cukros fahéjjal és tekerjük fel. Minden tekercset hosszában
vágjuk félbe, úgy hogy az egyik végét nem vágjuk el egészen, majd a két felet
csavarjuk össze, hogy a vágott fele mindig felül legyen, majd alakítsuk
koszorúba.
Tegyük kivajazott muffin formába takarjuk le kb. fél órát
pihentessük majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük
szép arany barnára. Mikor úgy látjuk, hogy megsültek, kivesszük a sütőből,
meglocsoljuk vaníliás cukros tejjel, pár percre visszatesszük a sütőbe, miután kivesszük,
még forrón beszitáljuk porcukorral.