A tésztája az Egyszerű kelt tészta
Töltelékhez darált diót, annyi baracklekvárral összekeverni, hogy jó pasztaszerű állaga legyen.
A megkelt tésztát kerek, tányér nagyságúra kinyújtjuk, 12 részre vágjuk és a hegyes részénél három helyen, nem egészen bevágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, (nekem a diós kalácstól maradt meg töltelékem és azt használtam fel, de lehet bármilyen tölteléket használni)és felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, hagyjuk még a formában kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára megsütjük. Porcukorral beszitálva, vagy az nélkül tálaljuk.
A megkelt tésztát kerek, tányér nagyságúra kinyújtjuk, 12 részre vágjuk és a hegyes részénél három helyen, nem egészen bevágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, (nekem a diós kalácstól maradt meg töltelékem és azt használtam fel, de lehet bármilyen tölteléket használni)és felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, hagyjuk még a formában kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára megsütjük. Porcukorral beszitálva, vagy az nélkül tálaljuk.