Hozzávalók:
12 dkg vaj
6 tojás
20 dkg cukor
24 dkg liszt
2 csomag
vaníliás cukor
1 csomag
sütőpor
Tetejére
8 dkg dió darabosra
vágva
2 kanál
cukor
Elkészítés:
A lisztet a
sütőporral elkeverjük.
A vajat a cukorral,
vaníliás cukrokkal habosra keverjük, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját,
mindenikkel pár percig keverve.
Ezután
felváltva óvatosan belekeverjük több adagban a lisztet és két kanál cukorral
felvert tojáshabot. Kivajazott, lisztezett 22x32 cm tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk,
megszórjuk a cukros dióval és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tepsiben
hagyjuk kihűlni, majd fánkvágóval, félhold alakúra kivágjuk. Enyhén beszitáljuk
porcukorral.