2024. április 2., kedd

Vanília krémes, diós szelet

 


Hozzávalók a lapokhoz


5 tojásfehérje

180 g cukor

250 g darált dió

1 evőkanál liszt


Krém

1 vaníliás puding

3 dl tej

5 tojássárgája

2 vaníliás cukor

200 g vaj

150 g porcukor

A tojásfehérjét fokozatosan hozzáadva a cukrot felverjük kemény habbá, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert darált diót. Sütőpapírral bélelt 40x32 cm, tepsibe szépen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélei arany barnák lesznek, kb. 15 perc, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukrokkal, pudingporral, hozzákeverjük a tejet tűzre téve, folyamatosan keverjük, amíg sűrű krémet kapunk.

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral jól kikeverjük majd a lehűtött tojásos péphez keverjük.

A tésztalapot három egyenlő részre vágjuk, a krémet is három részre osztjuk, majd megkenjük a lapokat. Jól kihűtjük, tetszés szerint szeleteljük. Darabosra vágott diót szórunk rá.

 



Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók