Hozzávalók a lapokhoz
5 tojásfehérje
180 g cukor
250 g darált dió
1 evőkanál liszt
Krém
1 vaníliás puding
3 dl tej
5 tojássárgája
2 vaníliás cukor
200 g vaj
150 g porcukor
A tojásfehérjét fokozatosan hozzáadva a cukrot felverjük
kemény habbá, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert darált diót. Sütőpapírral
bélelt 40x32 cm, tepsibe szépen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben
addig sütjük, amíg a szélei arany barnák lesznek, kb. 15 perc, és hagyjuk
kihűlni.
A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukrokkal,
pudingporral, hozzákeverjük a tejet tűzre téve, folyamatosan keverjük, amíg sűrű
krémet kapunk.
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral jól kikeverjük
majd a lehűtött tojásos péphez keverjük.
A tésztalapot három egyenlő részre vágjuk, a krémet is
három részre osztjuk, majd megkenjük a lapokat. Jól kihűtjük, tetszés szerint szeleteljük.
Darabosra vágott diót szórunk rá.