Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
1 vaníliás cukor
1 kezeletlen narancs héja
2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
6 evőkanál méz
10 dkg vaj
Mázhoz:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
Pár csepp citromlé
Elkészítés:
A mézet a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk.
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, mézeskalács
fűszer keveréket, fahéjat, sót és a narancs reszelt héját majd elkeverjük, amíg
minden szépen egyenletesen elvegyül.
Hozzáadjuk a tojás sárgákat, tejfölt, és a mézes vajat, jó
alaposan összedolgozzuk, kitesszük fóliára, becsomagoljuk majd egy órára hűtőbe
tesszük.
Kicsit ragacsos, de nem kell lisztet gyúrni hozzá, pihentetés után nem fog ragadni.
Amíg sülnek a puszedlik elkészítjük a mázat.
A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött nem
egészen kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a citromlevet, amitől szép fényt
kap a máz.
Miután kisültek a puszedlik, a tetejüket villa segítségével megmártogatjuk
és rácsra rakjuk száradni, majd olvasztott csokival becsíkozzuk. Rácson hagyjuk,
amíg megszáradnak.
Úgy is lehet, hogy amikor belemártogattuk, 100 fokos sütőben
megszárítjuk.