Hozzávalók a
piskótalaphoz:
5 tojás
100 g cukor
100 g liszt
1 vaníliás
cukor
Krém:
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
2 evőkanál
étkezési keményítő
6 evőkanál
cukor
1 vaníliás
cukor
3,5 dl
tejszín
1 tasak
zselatin (10 g)
300 g ananász
befőtt
Díszítéshez:
50 g étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótalaphoz
a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük,
majd hozzáadjuk a vanília cukorral, csipet sóval felvert tojáshabot és óvatosan
összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 38*32 formába
simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Miután
megsült, levesszük a sütőpapírt, és rögtön a sütőpapír segítségével
felcsavarjuk, hűlni tesszük.
A krémhez a
zselatint 1 dl ananász befőtt levében beáztatjuk.
A tojások
sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt,
majd hozzákeverjük a tejet és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. A
tűzről levéve hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.
A tejszínt
felverjük kemény habnak, egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többihez hozzákeverjük
a kihűtött tojásos krémet, kiveszünk, belőle amennyit gondolunk, hogy elég a
bevonáshoz. A megmaradt krémet rásimítjuk a piskótalapra, amit kitekertünk és
áttettünk egy tiszta papírra.
Az ananászt
kis kockákra vágjuk, félreteszünk 12 darabot a díszítéshez, a többit egyenlően rászórjuk
a krémre és felcsavarjuk, a félretett krémmel bevonjuk és hűtőbe tesszük
legalább két órára, hogy a krém megdermedjen.
Miután jól
megkötött, kivesszük a hűtőből, 12 szeletet vágunk, muffin papírba rakjuk.
A
dekorációhoz a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és vékonyan megcsíkozzuk
mindenik szeletet. A félretett tejszínhabból csillagcsővel virágot nyomunk a
szeletek tetejére és kis darabka ananászt nyomunk bele.