Hozzávalók:
70 dkg liszt
2,5 dl tej
3 dkg
élesztő
25 dkg zsír
vagy fele zsír fele margarin
1 evőkanál
cukor
2 tojás
Só
Töltelék:
rahát
A cukrot 1
dl langyos tejben elolvasztjuk, hozzátesszük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A lisztet tálba
szitáljuk, és a zsírral alaposan elmorzsoljuk. Amikor az élesztő felfutott
hozzáadjuk a zsíros liszthez, hozzátesszük a 2 egész tojást, sót a megmaradt tejet és jól
összegyúrjuk, konyharuhával letakarva, hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta,
kitesszük munkalapra, finoman átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk, mindeniket
gömb alakúra formáljuk, majd vékonyra kinyújtjuk, minél vékonyabbra nyújtjuk,
annál szebbek lesznek a kiflik. ( Én kb. 30 cm nyújtottam) A kör alakú tésztát
12 darab háromszögre vágjuk fel. A háromszögek szélesebb végére tesszük a
csíkokra vágott rahátot, majd óvatosan feltekerjük.
Tepsire rakjuk, majd 170
fokon szép világosra megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ebből az
adagból 96 db kifli lesz.