2016. május 21., szombat

Diótorta esküvőre



Diós piskóta receptje Itt

Diókrém hozzávalói:

Ehhez a tortához 2 adag krémet készítettem, ami épp elég volt a lapok betöltéséhez és a torták bevonásához.

9 dl tej
18 dkg liszt
50 dkg porcukor
50 dkg darált- pörkölt dió
50 dkg vaj
4 tasak vaníliás porcukor
1 dl rum

A lisztet a tejjel csomómentesre elkeverjük, sűrűre főzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, darált diót, és a főzött krémmel, kikeverjük, végül hozzákeverjük a rumot.

A piskóta lapokat meglocsoljuk rumos sziruppal, betöltjük a krémmel és bevonjuk.
Jól lehűtjük, legjobb ha este elkészítjük és reggel vonjuk be fondanttal és díszítjük.

 Fondant receptje Itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók