Diós piskóta receptje Itt
Diókrém hozzávalói:
Ehhez a tortához 2 adag krémet készítettem, ami épp elég
volt a lapok betöltéséhez és a torták bevonásához.
18 dkg liszt
50 dkg porcukor
50 dkg darált- pörkölt dió
50 dkg vaj
4 tasak vaníliás porcukor
A lisztet a tejjel csomómentesre elkeverjük, sűrűre főzzük,
hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliás
cukrot, darált diót, és a főzött krémmel, kikeverjük, végül hozzákeverjük a
rumot.
A piskóta lapokat meglocsoljuk rumos sziruppal, betöltjük a
krémmel és bevonjuk.
Jól lehűtjük, legjobb ha este elkészítjük és reggel vonjuk
be fondanttal és díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése