2016. május 21., szombat

Diós - kávés szelet




Hozzávalók:
6 tojás
150 g porcukor
1 vaníliás cukor
140 g darált dió
35-40 dkg liszt (függ a tojások nagyságától) 
1 tasak sütőpor

Krém:

250 g vaj
250 g porcukor
100 g darált dió
2 tojássárgája
4 evőkanál erős kávé vagy 1 tasak nesz kávé

A tojások fehérjét a cukrokkal felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindenikkel alaposan kikeverve, hozzákeverjük a darált diót és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent, lisztezett formába 33x23 cm, öntjük, és 180 fokon 35- 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.

A krémhez a tojás sárgákat 2-3 kanál porcukorral vízgőz fölött kikeverjük, mikor jól megvastagszik, hozzátesszük a 4 evőkanál kávét, elkeverjük, és a szobahőmérsékleten tartott, darabkákra vágott vajat, lassanként adva hozzá a megmaradt cukrot, az egészet jól kikeverjük és a piskóta tetejére, simítjuk.
Kicsit lehűtjük, végül bevonjuk csoki mázzal.

15 dkg ét csokit 3 evőkanál olajjal vízgőz fölött megolvasztunk és rásimítjuk a sütemény tetejére. Díszítésként én darált dióval megcsíkoztam.

Recept  Innen egy kis változtatással.

Megjegyzés: Az eredeti recepttől nem tértem el a begépelésnél, viszont én kevesebb lisztet tettem a piskótához, mert sokalltam, nem tudom pontosan mennyit tettem, mert kanalanként raktam, annyit amíg jó krémes volt, mint a hagyományos piskótáknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók