Hozzávalók:
6 tojás
1 vaníliás cukor
35-40 g liszt (függ a tojások nagyságától)
1 tasak sütőpor
Krém:
2 tojássárgája
4 evőkanál erős kávé vagy 1 tasak nesz kávé
A tojások fehérjét a cukrokkal felverjük kemény habnak,
sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindenikkel alaposan kikeverve, hozzákeverjük
a darált diót és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent, lisztezett formába 33x23 cm, öntjük, és 180
fokon 35- 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
A krémhez a tojás sárgákat 2-3 kanál porcukorral vízgőz
fölött kikeverjük, mikor jól megvastagszik, hozzátesszük a 4 evőkanál kávét,
elkeverjük, és a szobahőmérsékleten tartott, darabkákra vágott vajat, lassanként adva hozzá a megmaradt cukrot, az
egészet jól kikeverjük és a piskóta tetejére, simítjuk.
Kicsit lehűtjük, végül bevonjuk csoki mázzal.
15 dkg ét csokit 3 evőkanál olajjal vízgőz fölött
megolvasztunk és rásimítjuk a sütemény tetejére. Díszítésként én darált dióval
megcsíkoztam.
Recept Innen egy kis változtatással.
Recept Innen egy kis változtatással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése