2016. május 25., szerda

Dekorativ kalács





Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
1 egész tojás 1 sárgája
5 dkg olvasztott vaj
1 citrom lereszelt héja
3 evőkanál cukor
5 g só

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dllangyos cukros tejjel, kis lisztet keverünk hozzá és hagyjuk felfutni.
Mikor az élesztő felfutott a többi hozzávalóval sima, rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarva kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt enyhén lisztezett deszkán finoman felgyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk, gombócokká formázzuk és tányér nagyságú körökre, nyújtjuk, olvasztott vajjal vagy olajjal megkenünk minden lapot, megszórjuk kristálycukorral, egymásra rakjuk és tovább a videón, látható módon járunk el.

Felvert tojással lekenjük és 180 fokos sütőben szép arany barnára, megsütjük.
Forrón vaníliás cukros vízzel lekenjük, hogy szép fénye legyen.



1 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók