Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta, 800 g
1 vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
Meggy és eperszemek
A pudingport a cukrokkal a tejben megfőzzük, és langyosra
hűtjük.
A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztjuk, és 10 cm-es
négyzetekre vágjuk.
A meggyes tésztához, a négyzeteket háromszög alakúra hajtjuk
és a képen, látható módon, a két szélén 1 cm-t nem egészen bevágunk, majd kinyitjuk,
és a tésztaszéleket átvesszük a másikon, és egyenletesen odaigazítjuk az alsó
laphoz.
Mindenikre teszünk egy kiskanál pudingot és beleszúrunk egy
meggyszemet.
Pudingot kanalazunk rá, szépen elsimítjuk és a négy sarkára
4 kisebb szem epret, teszünk, és a levágott részt a töltelék közepére hajtjuk,
ráteszünk egy szem epret.
Mindkét tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük
felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben, megsütjük. Nekem 15 perc
kellett, de függ a sütőtől.
Forrón vaníliás
porcukorral beszitáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése