Hozzávalók:
60 dkg liszt
250 ml tej
2,5 dkg élesztő
1 tojás és egy sárgája
5 evőkanál cukor
4 evőkanál étolaj
1 citrom lereszelt héja
Töltelékhez:
8 db nagyobb alma
Fahéj
Zsemlemorzsa
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, hozzátesszük a sót, 4
evőkanál cukrot, citromhéjat és összekeverjük. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk
az élesztőt, kis langyos tejben feloldjuk az 1 kanál cukrot és ráöntjük az élesztőre,
összekeverjük és hagyjuk felfutni.
Miután felfutott minden hozzávalóval alaposan kidolgozzuk, tetejét
beolajozzuk, és letakarva kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nyolc
részre vágjuk. Kis gombócokat formázunk, majd egyenként olajos deszkán, nagyon
vékonyra kinyújtjuk.
Vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, az egyik felénél megszórjuk zsemlemorzsával, megrakjuk reszelt almával, gazdagon megszórjuk fahéjjal és felcsavarjuk.
Miután
felcsavartuk spirál alakúra feltekerjük, lekenjük olajjal sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra
előmelegített sütőben 20 perc alatt, megsütjük.
Forrón beszitáljuk vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése